All news & articles

Popularitatea device-urilor Huawei în Europa

Traficul pe device-uri Huawei a crescut în România în ultimul an. Cea mai mare creștere din regiune este înregistrată în Slovacia, arată analiza Gemius pentru ianuarie 2016.

România, creștere de doar 0,6%

Procentul celor care au accesat internetul folosind device-uri Huawei a crescut de la 1,6% la 2,2%, din ianuarie 2015 până în ianuarie 2016 în România.

Device-urile companiei chineze se situează pe locul șase în topul preferințelor românilor. Ele sunt depășite în clasament de produse Samsung, Apple, chiar și de Nokia, HTC și LG.

Republica Moldova urmează trendul din regiune

Nici în Republica Moldova Huawei nu înregistrează mai mult trafic. Creșterea de peste Prut este de doar 0,2%, în ciuda faptului că în regiune creșterile sunt mai mari, cu excepția Ucrainei. De asemenea, în Republica Moldova, Huawei se află pe locul opt în topul preferințelor utilizatorilor.

Slovacia, cea mai mare creștere. Ucraina, aceleași cifre ca în anul precendent

Slovacia se regăsește pe primul loc în clasamentul celei mai mari creșteri de trafic pe Huawei. Ponderea traficului a ajuns de la 3,9% la 7%.

Deși în majoritatea statelor analizate au fost înregistrate creșteri, Ucraina este excepția. Aici traficul pe Huawei a rămas de 0,5% la fel ca în ianuarie 2015.

Article image not available